Ονομάζομαι Παναγιώτα Κοβάνη και είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του μεταπτυχιακού προγράμματος με τίτλο «Ψυχική Υγεία παιδιών & εφήβων», του τμήματος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Έχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είμαι τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Εργάζομαι τα τελευταία χρόνια σε διεθνή οργανισμό, ενώ έχω εργαστεί και στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.  Θεωρώ τον εθελοντισμό αναπόσπαστο κομμάτι της ανιδιοτελούς προσφοράς και για αυτό έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε συλλόγους ΑμΕΑ, καθώς και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η εκπαίδευση για έναν ψυχολόγο είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να είναι αέναη, διότι η κοινωνία μεταβάλλεται συνεχώς και εμείς ως επαγγελματίες θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που ανακύπτουν. Για αυτό το λόγο, εκπαιδεύομαι στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (ΕΣΥΘΕΠΑΣ) και είμαι κάτοχος του τίτλου EMDR Practitioner στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο της απευαισθητοποίησης και επανεπεξεργασίας μέσω οφθαλμικών κινήσεων από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας. Ακόμη, έχω εξειδίκευση στη Συμβουλευτική από το Παν/μιο Αιγαίου, στην Ειδική Αγωγή από το ΕΚΠΑ, καθώς και πιστοποιημένη εκπαίδευση στη χορήγηση του ψυχομετρικού εργαλείου Κλίμακα νοημοσύνης για παιδιά WISC-VGR – Wechsler Intelligence Scale for Children – Fifth Edition και του ΑθηνάΤεστ Διάγνωσης Δυσκολιών Μάθησης.

Τέλος, έχω συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια και ημερίδες με θέματα ψυχικής υγείας, ενώ η μεταπτυχιακή μου εργασία με θέμα «Οικονομικά χαρακτηριστικά και συναισθηματικά/συμπεριφορικά προβλήματα σε έφηβους μαθητές γυμνασίου» , παρουσιάστηκε ως αναρτημένη ανακοίνωση (poster) στο 11ο Ετήσιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο. Η έρευνα  «Mental Health and psychosocial factors in young refugees, immigrants and Greeks: A retrospective study» στην οποία ήμουν μέλος της ερευνητικής ομάδας, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Ψυχιατρική  (K. Triantafyllou, I. Othiti, G. Xylouris, V. Moulla, V. Ntre, P. Kovani, I. Gertsou, D. Anagnostopoulos. (2018). Mental Health and psychosocial factors in young refugees, immigrants and Greeks: A retrospective study. Psychiatriki Journal, 29, 231-239.)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Βιογραφικο Σημειωμα – Παναγιώτα Κοβάνη